Welkom bij Centrum Verzekeringen NV

Verzekeringen. Beleggingen.

Lees meer

Is uw dier verzekerd wanneer het medische hulp nodig heeft?

Werelddierendag op 4 oktober 2015 bewees terug hoezeer we van onze huisdieren houden, maar is uw geliefde viervoeter ook verzekerd wanneer het medische hulp nodig heeft?

Huisdierenverzekering in België

Sinds kort is het in België ook mogelijk om een huisdier te verzekeren tegen medische kosten als gevolg van ziekte of een ongeval. Dit was al langer mogelijk in Nederland en Frankrijk en daar kozen al veel huisdierbaasjes voor een ziektekostenverzekering voor hun huisdier.

Afsluiten van een verzekering voor een huisdier

Na een medisch controleonderzoek vult de dierenarts een document in waarin hij/zij verklaart dat het huisdier in goede gezondheid verkeert. De dierenarts zal daarbij nagaan of de hond of kat alle nodige vaccinaties heeft gehad. Ook is de leeftijd van het huisdier belangrijk; men kan een huisdier verzekeren bij een leeftijd van drie maanden tot en met 8 jaar.

Voorwaarden

Zoals bij elke verzekering is het erg belangrijk om goed de voorwaarden te vergelijken met andere verzekeringen. Welke huisdierenverzekering de beste is, valt niet te zeggen. Dat is afhankelijk van het type huisdier en de persoonlijke situatie en verwachtingen van de eigenaar. Een kattenverzekering is meestal iets goedkoper dan een hondensituatie. De premie wordt naar keuze maandelijks of jaarlijks betaald. Deze premie is afhankelijk van leeftijd, gewicht, ras van het huisdier en het type verzekering, de hoogte van de vrijstelling en de verzekeringstermijn. De uitbetalingsrestricties variëren daarnaast ook enorm per verzekering dus het is echt van belang de voorwaarden goed te bestuderen!

Goed betaalbaar

Een huisdierenverzekering is doorgaans goed betaalbaar, omdat:

  • de verzekeraars een maximum hebben toegekend aan de uit te keren vergoedingen;
  • de vrijstelling ervoor zorgt dat er geen kosten hoeven te worden vergoed;
  • huisdiereigenaren zelf kleine kosten betalen.

De huisdierenverzekering is daarmee een zeer betaalbare verzekering die vooral de eventueel erg hoge kosten afdekt die kunnen ontstaan bij ziekte of ongeval.

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst

Back to overview