Welkom bij Centrum Verzekeringen NV

Verzekeringen. Beleggingen.

Lees meer

Storm op komst? Een brandverzekering en inboedelverzekering beschermen je huis!

Het is winter… Tijd om je warme garderobe van onder het stof te halen, de verwarming enkele graden hoger te zetten en je auto te voorzien van een portie antivries. Helaas gaat dit nieuwe seizoen veelal gepaard met storm (klein of groot), wat tot heel wat overlast kan zorgen. Wees daarom goed voorbereid met een brandverzekering en inboedelverzekering. Je leest het goed, ook je inboedel kan je verzekeren!

Ravage bij storm beperken?

Je bent op kerstavond gezellig aan het dineren met de familie tot je plots een hevige wind hoort, gevolgd door enkele vallende voorwerpen. “Het is toch niet waar hé?” horen we je denken. Een storm van windkracht 100 heeft je dak eens goed onder handen genomen, met als gevolg dat er enkele dakpannen weggewaaid én gebroken zijn. Hoewel de schade er is, kan de kost ervan beperkt blijven met een brandverzekering en inboedelverzekering. Maar wat is het verschil tussen beide verzekeringen?

Brandverzekering en waarborg stormschade

Zodra er zich stormschade voordoet, is het belangrijk om zo snel als mogelijk contact op te nemen met je brandverzekering. Zij gaan de zaak van naaldje tot draadje bekijken en sturen de nodige hulp ter plaatse. Zo kunnen er beschermingsmaatregelen genomen worden, kan de schadevergoeding ingeschat worden, maar kan het ook zijn dat er een nieuwe huisvesting gezocht wordt.

Dat wat betreft de praktische kant van het verhaal, maar… kwanta kosta? Indien je zelf de eigenaar bent van het huis, zal de brandverzekering die je aangaat de stormschade aan je woning vergoeden. Indien je de woning huurt, ben jij niet aansprakelijk! Met andere woorden de eigenaar van de woning dient de schade door te geven aan zijn verzekeraar.

Een inboedelverzekering voor waardevolle spullen

De buitenkant van je huis mag dan wel beschermd zijn, maar wat met je meubels? Ook die dragen vaak een emotionele waarde en kunnen bij grote storm ook beschadigd worden. Om wat meer grip te krijgen op hun financiële waarde, is het aangeraden om in te zetten op een inboedelverzekering. Zo een verzekering dekt namelijk alle meubels in je huis, van klein tot groot en van duur tot goedkoop. Denk bijvoorbeeld aan een sofa, een tafel, sieraden, elektronische apparaten, tuinmeubelen, etc. Een belangrijk weetje: ook je huisdier maakt deel uit van de inboedelverzekering!

Back to overview