Welkom bij Centrum Verzekeringen NV

Verzekeringen. Beleggingen.

Lees meer

Stijging in het aantal inbraken door korter wordende dagen

Met de steeds korter wordende dagen neemt het aantal inbraken terug toe. U kunt zich daartegen beschermen door o.a. uw huis goed te beveiligen. Als uw huis toch wordt bezocht door inbrekers is het handig wanneer u een goede diefstalverzekering heeft afgesloten. Ondanks het feit dat gestolen voorwerpen vaak een emotionele waarde hebben die niet te verzekeren is, kan een inbraakverzekering de pijn enigszins verzachten door vergoeding van (een gedeelte van) de waarde van uw verloren voorwerpen en eventuele schade.

Inbraakverzekering als aanvulling op uw brandverzekering

Er bestaan verzekeringen die de woningbezitter, huurder en verhuurder kunnen beschermen tegen de gevolgen van inbraak. Deze verzekering kan afgesloten worden als aanvulling op een brandverzekering.

De diefstalverzekering dekt bij:

  • Inbraak (bv. een geforceerde deur of venster)
  • Inklimming (bv. door een ladder te plaatsen en via een raam van de bovenverdieping)
  • Gebruik van valse sleutels
  • Gebruik van gestolen of verloren sleutels
  • Heimelijke binnendringing (bv. iemand die zich voordoet als een medewerker van de energieleverancier die de meterstanden komt opnemen.
  • Binnendringing met medeplichtigheid van iemand die binnen mag, voor zover de feiten gerechtelijk vastgesteld zijn. De verzekeraars sluiten doorgaans diefstal uit wanneer die gepleegd wordt met de medeplichtigheid van familieleden (bloedverwanten, echtgenoten) van (één van de) verzekerden of van huispersoneel.
  • Diefstal gepleegd met geweld of waarbij de verzekerde persoon bedreigd werd.

Wat vergoedt uw inbraakverzekering?

De inbraakverzekering vergoedt de waarde van (of een gedeelte van) de gestolen goederen. Vaak wordt ook de schade vergoed die inbrekers veroorzaken bij (een poging tot) inbraak. Een aantal verzekeringen bieden de mogelijkheid om naast de verzekering ook gebruik te maken van een extra service die 24/7 beschikbaar is voor het herstellen van schade na inbraak. Zo wordt bijvoorbeeld de opengebroken deur of het ingeslagen glas onmiddellijk gerepareerd of vervangen.

Uw inbraakverzekering is ook geldig op uw vakantieadres

Wanneer u een inbraakverzekering hebt afgesloten, voorziet de verzekering deze dekkingen ook in het buitenland. De waarborg is echter niet hetzelfde bedrag als in België. Wij vertellen u graag welke voorwaarden voor uw verzekering gelden.

Preventieve maatregelen

U kunt uw woning beveiligen met een betrouwbaar alarmsysteem en gedegen hang- en sluitwerk. Als u een avond weg gaat, is het handig als de lampen toch automatisch gaan branden op een normaal tijdstip. En verlaat u uw huis voor enige tijd kan je vragen aan kennissen of familie om de gordijnen te openen en sluiten. Het is belangrijk dat uw huis er bewoond uitziet zodat het voor inbrekers niet meteen duidelijk is dat u afwezig bent. En denkt u ook aan Facebook? Met een online reisverslag zet u ook uw voordeur wijd open, terwijl u geniet op uw vakantieadres!

Advies nodig?

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste verzekering en adviseren u over de dekkingen van uw huidige verzekeringen. U kunt bij ons altijd een advies op maat verwachten, zodat u zeker weet dat alles goed geregeld is als het ooit onverhoopt mis gaat.