Welkom bij Centrum Verzekeringen NV

Verzekeringen. Beleggingen.

Lees meer

Wat is een verzekering BA Motorrijtuigen ?

De BA Motorrijtuigen wordt in de volksmond meestal omschreven als een “autoverzekering”. En dat klopt natuurlijk ook maar een BA Motorrijtuigen is eigenlijk meer dan dat. De BA staat voor Burgerlijke Aansprakelijkheid. En motorrijtuigen slaat op alle gemotoriseerde voertuigen waarmee men op de weg komt : een auto maar evenzeer een bestelwagen, vrachtwagen, tractor, motorfiets of bromfiets. Maar ook voor een gemotoriseerde rolstoel, een golfkarretje of een segway waarmee u zich op de openbare weg begeeft moet u een BA Motorrijtuigen onderschrijven.

De polis BA Motorrijtuigen is trouwens wettelijk verplicht (conform de wet van 14/12/1992). De wetgever wilde er immers voor zorgen dat bij een ongeval met een motorrijtuig de schade aan derden, die soms tot 100.000 €  en meer kan oplopen, zou vergoed worden indien u als bestuurder aansprakelijk wordt gesteld bij een ongeval. De polis dekt hierbij zowel de inzittenden van het voertuig en de andere betrokkenen bij het ongeval, met uitzondering van de bestuurder. Voor dat laatste kunt u een aparte polis “Bestuurdersverzekering” afsluiten. Vraag gerust inlichtingen op ons kantoor.

Indien u regelmatig met een minder voor de hand liggen gemotoriseerd voertuig op de openbare weg bent (of op een plaats toegankelijk voor het publiek), dan is het dus zeker aan te raden om ook voor dat voertuig een polis BA Motorrijtuigen te onderschrijven. Gecombineerd met een bestaande autopolis hoeft dit niet eens zo duur te zijn en het kan u zeker behoeden voor een financiële kater. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht voor meer inlichtingen.

Back to overview